Υποτροφίες σε 15 φοιτητές χορηγεί από φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Υποτροφίες σε 15 φοιτητές χορηγεί από φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

Θεσμό υποτροφιών σε 15 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ από αγροτικά χωριά του Βόλου καθιερώνει αρχής γενομένης από φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νικήτας Πρίντζος, το ποσό  το οποίο θα δοθεί σε κάθε φοιτητή μηνιαίως θα ανέρχεται στα 400 ευρώ μηνιαίως για 9 μήνες το χρόνο ενώ η επιλογή των φοιτητών, όπως ξεκαθάρισε, θα γίνεται «με αδιάβλητη διαδικασία, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια».

Αναλυτικότερα στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Πρίντζος δήλωσε τα εξής:

«Η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι πάρα πολύ άσχημη.

Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Ο αγροτικός κόσμος, αγρότες και κτηνοτρόφοι καταρρέουν. Οι αγρότες ζουν με ανασφάλεια, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, δεν μπορούν να παράγουν και να βοηθήσουν την Χώρα να βγει από την κρίση.

 Δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, δεν έχουν ρευστότητα για να σπείρουν τα χωράφια τους και να ταΐσουν τα ζώα τους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για το αύριο.

Μπροστά σε αυτήν την τόσο τραγική κατάσταση η Πολιτεία αγναντεύει.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, είναι στον κόσμο τους,  τα πολιτικά κόμματα ούτε μιλάνε , ούτε λαλάνε.

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν όλοι  τους, ότι  σ’ αυτόν τον τόπο,  εάν δεν έχουμε γεωργία και κτηνοτροφία, θα έρθει αργά αλλά σταθερά το τέλος της Ιστορίας.

Η χώρα Απαράσκευη, Ανέτοιμη, χωρίς Αγροτικό Όραμα οδηγείται στο πουθενά.

Είμαι  απογοητευμένος και μακάρι να διαψευστώ, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι όταν μια Χώρα δεν παράγει, είναι καταδικασμένη.

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα, εμείς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, επισκεφθήκαμε όλα τα χωριά μας,  μαζί με τους  γεωτεχνικούς μας και διαπιστώσαμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο.

Εκείνο όμως το οποίο μας συγκλόνισε όλους, κατά τις καθημερινές επισκέψεις μας στα χωριά, είναι η διαπίστωση ότι πολλά παιδιά αγροτών, φοιτητές, και νεοεισερχόμενοι στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, δεν θα πάνε να φοιτήσουν λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους. Αδυναμία ιδιαίτερη έχουν αυτοί που έχουν πετύχει σε σχολές εκτός Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επ’ αυτού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε να δώσει υποτροφία για φέτος, αλλά και για κάθε χρόνο σε 15 παιδιά αγροτών τα οποία διαμένουν στα χωριά που ανήκουν στον Συνεταιρισμό Βόλου.

Το ποσό  το οποίο θα δοθεί σε κάθε φοιτητή μηνιαίως θα ανέρχεται στα 400 € για 9 μήνες το χρόνο.

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνεται με αδιάβλητη διαδικασία, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια.

Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουμε το πρόβλημα, σηματοδοτούμε όμως πιστεύουμε μια ευαισθησία, μια φροντίδα, μια αλληλεγγύη που θα πρέπει να μας διακατέχουν  όλους σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε.

 Ο Συνεταιρισμός μας στέκεται όρθιος και όσο του το επιτρέπουν οι οικονομικές του δυνάμεις θα βοηθά τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον πολίτη και τον τόπο μας».