Υπουργικό συμβούλιο με οσμή πετρελαιοκηλίδας

Υπουργικό συμβούλιο με οσμή πετρελαιοκηλίδας

Κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή, με αντικείμενο, εκτός από την αξιολόγηση και το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει ξεσπάσει με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό αλλά και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Πηγές αναφέρουν ότι το κλίμα είναι ήδη βαρύ για τον υπουργό Ναυτιλίας, Πάνο Κουρουμπλή, και πολλοί δείχνουν ότι χρειάζεται να υπάρξει έξοδός του από την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση , εκτός από τους δήμους, ετοιμάζουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και οι ψαράδες του Σαρωνικού, που είχαν χθες σύσκεψη για το θέμα. Οι περίπου 2.500 ψαράδες της Αττικής ετοιμάζουν το νομικό τους οπλοστάσιο, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά από εδώ και μπρος θα παίξει το ΕΛΚΕΘΕ, που θα κάνει τις μετρήσεις στη θάλασσα.

Πάντως, υπήρξαν κι άνθρωποι, που έκαναν χθες μπάνιο στη θάλασσα, ενώ έχει ήδη απαγορευθεί το μπάνιο με οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση, όπως λένε πηγές είναι καλύτερη, αφού μειώθηκαν οι οσμές. Ιατρικές πηγές πάντως συνιστούν προσοχή και σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της πετρελαιοκηλίδας.

Την ερχόμενη Τετάρτη έχει προσδιοριστεί συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για το θέμα αυτό, με ομιλητή τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνο Κουρουμπλή.