Ζημιές Παγετού: Εξόφληση μέχρι τέλος του μήνα, ποιες οι κρίσιμες ημερομηνίες

Αμετάβλητο παραμένει το πλάνο του ΕΛΓΑ για εξόφληση των πληγέντων παραγωγών από τους παγετούς της άνοιξης έως το τέλος Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πρόβλεψη, που είχε μεταθέσει το περιθώριο καταβολής των υπολοίπων των αποζημιώσεων, είχε ενσωματωθεί σε ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή πριν ολοκληρωθεί το 2021, δίνοντας παράταση στην εξόφληση των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τους παγετούς κατά έναν μήνα, δηλαδή έως τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες διοικητικές πηγές του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, το κρίσιμο διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον ακριβή χρόνο καταβολής των εξοφλήσεων θα είναι από 20 έως 22 Ιανουαρίου, έτσι ώστε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να πραγματοποιηθούν και οι πληρωμές στους δικαιούχους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί πάνω από 170.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις, με την πρόσφατη πληρωμή του Δεκεμβρίου να φθάνει τα 71.000.000 ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις, λόγω ολοκλήρωσης περισσότερων πορισμάτων.