Ζημιές σε θερμοκήπια στην Ιεράπετρα από ανεμοστρόβιλο

Επιφυλακή για την κακοκαιρία - Περιορισμένης έκτασης ζημιές έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία στην Κρήτη.

Ζημιές σε θερμοκήπια στην Ιεράπετρα από ανεμοστρόβιλο

Ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής 24/11 στην Ιεράπετρα προκάλεσε ζημιές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και σε σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε σήμερα μικρό αριθμό κλήσεων για κοπές δέντρων.

Σε ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε Περιφέρεια και δήμους, καθώς και η Πυροσβεστική, η ΕΛΑΣ και τα Λιμεναρχεία. «Είμαστε σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σήμερα και αύριο, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία» δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης, σημειώνοντας, παράλληλα ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από χθες διάφορες περιοχές της χώρας και σήμερα επηρεάζει και την Κρήτη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλούνται οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Πηγή: ert.gr