Ζητήματα του αγροτικού τομέα στο επίκεντρο συνάντησης του ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Ζητήματα που απασχολούν τον Αγροτικό Τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, το βράδυ της Πέμπτης 27/8 στα Ιωάννινα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη με τον ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η συνάντηση, η οποία δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά έγινε με αφορμή πέρασμα του υπουργού από τα Ιωάννινα, εξελίχθηκε σε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί σχεδόν του συνόλου των θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα. Ο περιφερειάρχης παρέθεσε και να ανάλυσε στον κ. Βορίδη, τις προτάσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλλει στο υπουργείο για την κτηνοτροφία, τη φυτική παραγωγή, την αλιεία, μελισσοκομία, την εκπόνηση των διαχειριστικών χαρτών, την αναδιάταξη των υπηρεσιών αγροτικής ανάπτυξης κ.ά.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στην προστασία των τοπικών προϊόντων από παράνομες εμπορικές τακτικές, όσο και στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον υπουργό για την μέχρι σήμερα αποδοτική συνεργασία που έχουν, τονίζοντας ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα που επέδειξε για την αντιμετώπιση χρονιζόντων ζητημάτων σε διάφορα ζητήματα που αποτελούσαν «τροχοπέδη» για την αγροτική παραγωγή, όπως η προστασία των προϊόντων ΠΟΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, ότι η παρουσία του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα συνοδευτεί και από νέες θετικές πρωτοβουλίες για τον αγροτικό κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ