Ζητούν μέτρα για τα τροχαία με ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στη Θεσπρωτία

Τουλάχιστον τρία τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν το τελευταίο δίμηνο στη Θεσπρωτία, εξαιτίας της κυκλοφορίας ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων σε εθνικές και επαρχιακές οδούς.

Στα μέσα Φεβρουαρίου δυο νεαροί με μοτοσικλέτα συγκρούστηκαν με αγελάδα στην επαρχιακή οδό Πλαταριάς–Συβότων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι νεαροί και το ζώο να σκοτωθεί. Στις 18 Φεβρουαρίου, 32χρονος, που κατευθυνόταν προς την Πλαταριά επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης, ήρθε αντιμέτωπος με αγελάδα και στην προσπάθειά του να την αποφύγει, έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα την ανατροπή, την πλήρη καταστροφή του αυτοκινήτου του αλλά και τον τραυματισμό του ίδιου. Λίγες μέρες αργότερα και πάλι επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης, κοντά στο Έλος Καλοδικίου, Ι.Χ. όχημα συγκρούστηκε με δυο αγελάδες.  Στην περίπτωση αυτή ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, το όχημα, όμως, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ τα ζώα σκοτώθηκαν.

“Θεωρούμε δικαίωμα του κάθε Θεσπρωτού να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δημόσιους δρόμους και ιδιαίτερα στην Εθνική Οδό. Πιστεύουμε ότι η ευθύνη για το ότι κυκλοφορούν αγελάδες στους δημόσιους δρόμους δε βαραίνει μόνο τους αγελαδοτρόφους, αλλά κυρίως την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές που ανέχονται χρόνια τώρα αυτή την κατάσταση.         Καλούμε την πολιτεία να πάρει όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο”.

Πηγή: ertnews.gr