Αρχική Αποκλειστική συνεργασία με το EURACTIV

Αποκλειστική συνεργασία με το EURACTIV

Σήμερα εγκαινιάζεται η συνεργασία της «ΥΧ» με το πανευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης Euractiv. Ένα δίκτυο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και με μεγάλη επιρροή σε όσους διαμορφώνουν πολιτικές στην Ευρώπη, στους θεσμούς, στις επαγγελματικές ομάδες, στον χώρο της πραγματικής οικονομίας, της παραγωγής και της επιχείρησης, στον χώρο της επιστήμης, στην κοινωνία.

Και αυτό το έχει κατακτήσει με την παρουσία και τη λειτουργία του σε 13 χώρες-μέλη, καθώς βέβαια και στην έδρα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες. Το έχει, επίσης, κατακτήσει με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αναλύσεών του σε ζητήματα οικονομικά και εξωτερικής πολιτικής, ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον της Ευρώπης.

Ειδικά στην αγροδιατροφή, επικεντρώνεται στους θεματικούς φακέλους της Αναθεώρησης της ΚΑΠ, στη λειτουργία της αγοράς τροφίμων, στην ενιαία αγορά, στην καινοτομία, στη γεωργία ακριβείας, στην επισήμανση και στην ασφάλεια τροφίμων, στους ΓΤΟ, στα φυτοφάρμακα, στη διατροφή και στην υγεία, στα βιολογικά και στα βιοκαύσιμα.

Η συνεργασία μας θα είναι πολύπλευρη, πολυθεματική και θα ξεδιπλωθεί σταδιακά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνένωση των δυνάμεών μας θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στην ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης, στην αξιοπιστία και στον προσανατολισμό της γεωργίας και της υπαίθρου.

Climate-change

Η Γη κινδυνεύει να εισέλθει σε αμετάκλητη φάση «θερμοκηπίου»

Ο πλανήτης μας διατρέχει κίνδυνο να εισέλθει σε μια φάση συνθηκών «θερμοκηπίου», με τον μέσο όρο των θερμοκρασιών παγκοσμίως να είναι 4 ως 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερος.
alcohol

Απόρριψη της πρότασης σήμανσης στα οινοπνευματώδη ποτά ζητά το ΕΚ

Την απόρριψη της πρότασης της βιομηχανίας ποτών για σήμανση των αλκοολούχων προϊόντων ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι τα...
xirasia-agrotes-evropi

SOS για την ξηρασία εκπέμπουν οι αγρότες σε Γερμανία και Ην. Βασίλειο

✓ Εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες ✓ Απευθύνουν τα αιτήματά τους στις κυβερνήσεις οι οργανώσεις αγροτών Στα όριά τους οδηγούνται ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αγρότες,...
anakiklosi-skoupidia

Πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση αποβλήτων η Γερμανία

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA), πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση αποβλήτων αναδεικνύεται η Γερμανία, με την παραγωγή τους να ανέρχεται σε 103,5 kg κάθε χρόνο.
afganistan-triantafilo

Αφγανιστάν: Επικερδής η παραγωγή τριαντάφυλλων για τους αγρότες (video)

Η μέθοδος αυτή αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική λύση για την καλλιέργεια οπίου, η πώληση του οποίου πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στη χώρα.