Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας (upd)

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογκλου ανακοίνωσε ότι 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, και ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Αναφερόμενος στους τραυματίες δήλωσε ότι 125 άνθρωποι νοσηλεύονται, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι’ αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν», είπε.

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε:

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας σκοτώνοντας και τραυματίζοντας άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ανθρώπων, σύμφωνα με αξιωματικό των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως μεταδίδει,όμως, το πρακτορείο ειδήσεων Doga, από τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.  

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας, ενώ φαίνεται ότι προκλήθηκε από την ανατίναξη αυτοκινήτου κοντά σε στάση λεωφορείου όπως μεταδίδει το ραδιο-τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πυρά ακούστηκαν μετά την έκρηξη, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επί τόπου.