Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΔΟΑΟ: Να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις ΕΦΚ στο κρασί

Αντίθετη με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της από τον συνεταιριστικό χώρο και τον χώρο των ιδιωτικών οινοποιείων με την παρουσία εκπροσώπων και από άλλες οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα αλλά και του παραγωγικού κόσμου γενικότερα συγκαλεί σήμερα στις 11 π.μ, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Η πραγματοποίηση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έχει εκ των πραγμάτων ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κλάδος να αποτρέψει την εφαρμογή του αντιαναπτυξιακού μέτρου που αποφασίστηκε πρόσφατα για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη ορισμένες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η ενημέρωση των ευρωπαϊκών οργανώσεων του τομέα και η αποστολή στον υπουργό Οικονομικών κοινής επιστολής των ΕΔΟΑΟ-ΚΕΟΣΟΕ-ΣΕΟ, ενώ η κλιμάκωσή τους με τον καθορισμό και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα θα αποτελέσει αντικείμενο των εργασιών της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης των εκπροσώπων του αμπελουργικού κόσμου και των οινοποιών.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace (N. Nικοδήμου 18-20, Πλάκα).

Πριν τη Γενική Συνέλευση συγκαλείται εκτάκτως και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ που αποτελείται από τους, ΚΕΟΣΟΕ: Μάρκο Καφούρο, Ευάγγελο Αργύρη, Παρασκευά Κορδοπάτη, Χρήστο Μάρκου, Εμμανουήλ Μπέρκη, Αγησίλαο Ραψανιώτη, ΣΕΟ: Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Στέλιο Μπουτάρη, Γεώργιο Τσάνταλη, Γιάννη Τσέλεπο, Σωτήρη Ιωάννου.

Η Γενική Συνέλευση αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργείων, περιφερειών της χώρας, δημοσιογράφοι και φυσικά εκπρόσωποι των αμπελουργών και των οινοποιείων της χώρας.