Ένα «Ταξίδι στην τέχνη» για όλες τις ηλικίες

Ένα «Ταξίδι στην τέχνη» για όλες τις ηλικίες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και εφήβους, με τίτλο «Ταξίδι στην τέχνη», που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Η εικαστικός Πηνελόπη Παπαϊωάννου θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες ώστε να περιπλανηθούν στους γοητευτικούς δρόμους της τέχνης, από τις απαρχές της μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, για την κατανόηση καλλιτεχνικών ρευμάτων του 20ού αι. καθώς και μεμονωμένων, εμβληματικών έργων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικές με την εκάστοτε θεματική ενώ, στη συνέχεια, στο εικαστικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις: 30/10, 27/11, 18/12, 22/1, 26/2, 18/3, 22/4, 20/5, 17/6 (ώρες 17:00-20:00). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρνουν μαζί τα προσωπικά τους είδη ζωγραφικής, δηλαδή: παλέτα, πέντε πινέλα (σε ποικιλία μεγεθών), μικρό γυάλινο βάζο, μολύβι, γόμα, ξύστρα. Τα χρώματα καθώς και τα πιο εξειδικευμένα υλικά θα παρέχονται δωρεάν.

«Το ταξίδι της τέχνης» έχει «σταθμούς» τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Οι απαρχές της τέχνης: Από τις σπηλαιογραφίες στον Αιγυπτιακό πολιτισμό, Ελληνική τέχνη: Από τον Νεολιθικό πολιτισμό μέχρι την Κλασική τέχνη, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή τέχνη, Μεσαίωνας-Αναγέννηση-Μπαρόκ, Μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Διεύθυνση: Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλ: 210 3418051

Πηγή: www.piop.gr