Φεστιβάλ για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Σαμοθράκης

24/06/2024
1' διάβασμα
festival-gia-tin-anadeixi-tis-politistikis-taftotitas-tis-samothrakis-324443

Η Σαμοθράκη υποδέχεται για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ που διοργανώνει η θεατρική εταιρεία Πεδίο Τέχνης σε συνεργασία με τη γαλλική καλλιτεχνική κολεκτίβα Strates, από σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Το «Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη 2024» φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, συζητήσεις και ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές, μουσική και δύο ευρωπαϊκά προγράμματα καλλιτεχνικής φιλοξενίας σε χώρους εναλλακτικούς που ταιριάζουν με τη φυσιογνωμία της. Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού και η γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σύγχρονης δραματουργίας και η συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς της Βόρειας Ελλάδας (ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ΚΘΒΕ), των Βαλκανίων (Art Artfrakcija – Σερβία) στο πλαίσιο του προγράμματος Teatroskop, καθώς και με άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ Oerol Terschelling Festival (Ολλανδία), Αντί-Σκηνο Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ (Κύπρος) στο πλαίσιο του European Festival Fund for Emerging Artists.

Για ακόμα μία χρονιά το «Ένα Φεστιβάλ στη Σαμοθράκη» τιμάται με την ευρωπαϊκή διάκριση EFFE Label, που δίνεται σε φεστιβάλ που πρωτοπορούν στην τέχνη, τη συμπερίληψη και την εξωστρέφεια. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ: https://enafestivalstisamothraki.com