Έρχεται Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα

Έρχεται Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πέλλα

Την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πέλλα ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Το Πάρκο θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη περιοχή 2.000 στρεμμάτων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στην περιοχή της Σκύδρας και στοχεύει στη στήριξη της υγιούς, καινοτόμου και εξωστρεφούς αγροτικής μεταποιητικής επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής.

Οι υποδομές του Πάρκου θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις. Αρχικά θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 με 100 επιχειρήσεις ενώ στη δεύτερη φάση μπορούν να ξεπεράσουν τις 200.
Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται να δημιουργήσει 100 περίπου θέσεις εργασίας στη διετή φάση κατασκευής και 400 περίπου θέσεις εργασίας σε βάθος μιας δεκαετίας από την έναρξη λειτουργίας. Τα έργα περιλαμβάνουν πολεοδόμηση της περιοχής, κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, δικτύου ομβρίων υδάτων και μονάδα καθαρισμού αποβλήτων, έργα σύνδεσης με την μέση τάση ηλεκτρικού δικτύου και δίκτυο οπτικών ινών.