Ήπειρος: Ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Ρίψεις από αέρος εμβολίων – δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου οι ρίψεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στην Π.Ε. Ιωαννίνων, και στη συνέχεια στην Π.Ε. Πρέβεζας και στην Π.Ε. Άρτας.

Όπως ενημερώνει, το εμβολιακό δόλωμα είναι ένας μικρός κύβος, χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό. Σε περίπτωση εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές, απαγορεύεται να τα ακουμπά ή να τα πατά ή να έρχεται σε επαφή με αυτά ο οποιοσδήποτε. Αν πρέπει να απομακρυνθεί ένα εμβόλιο – δόλωμα από κατοικημένη περιοχή, αυτό πρέπει να γίνεται φορώντας γάντια ή με τη βοήθεια πλαστικής σακούλας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα θα πρέπει να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους και να επισκέπτονται άμεσα γιατρό. Στην περίπτωση που βρεθεί δόλωμα, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Για επιπλέον διευκρινίσεις, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.