Αλλού ο Αποστόλου κι… αλλού τα ράσα του!

Β.  Αποστόλου: Να δούμε μαζί με τους αγρότες την «επόμενη μέρα»

Την ώρα που η Συντονιστική Επιτροπή βρισκόταν στο Μαξίμου προκειμένου να παραδώσει τα αιτήματα των αγροτών, την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός Γεωργίας με δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής προκαλούσε αν μη τι άλλο σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με το διάλογο και με ποια αντιπροσωπεία πρέπει να συναντηθεί ο Αλ. Τσίπρας.

Για του λόγου το αληθές διαβάστε την δήλωσή του όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ:

«Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Μόλις πληροφορήθηκα ότι υποβάλλεται αυτήν τη στιγμή κι άλλο ένα αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζετε υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε κι άλλα αιτήματα να υποβληθούν, γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση, όχι μόνο να υπάρχει μία αντιπροσωπευτικότητα, αλλά και προκειμένου ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες. Θα καταβάλουμε μία προσπάθεια, ούτως ώστε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο αυτήν την ώρα».

Δύο τινά συμβαίνουν: είτε ο αρμόδιος Υπουργός δεν είχε πληροφορηθεί (σ.σ. ή δεν τον είχε ενημερώσει το Μαξίμου) για την επίσκεψη αντιπροσωπείας αγροτών στο πρωθυπουργικό γραφείο είτε ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «όλοι γέλαγαν με μένα και εγώ λυνόμουνα στα γέλια»!   

Μετά από περίπου μια ώρα ο Υπουργός ΑΑΤ, επανήλθε με επίσημο Δελτίο Τύπου στο οποίο η δήλωση του είχε αρκετές περικοπές σε σχέση με την δήλωση του ΑΠΕ.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δήλωση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες

-Υπουργός: Υποβλήθηκε σήμερα υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών, ενώ υπήρξαν και άλλα τις προηγούμενες ημέρες. Είναι θετικό το ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες που κινητοποιούνται στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για διάλογο. Εμείς θα περιμένουμε και άλλα αιτήματα να υποβληθούν γιατί θέλουμε σε αυτήν τη συνάντηση των αγροτών με την κυβέρνηση όχι μόνο να υπάρχει μια αντιπροσωπευτικότητα αλλά και  ο διάλογος να είναι πραγματικά ουσιαστικός και να αφορά όλους τους αγρότες.

Θα καταβάλλουμε μια προσπάθεια ούτως ώστε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αύριο, μεθαύριο, όταν θα έχουμε οριστικοποιήσει την Επιτροπή που θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός

-Ερώτηση Δημοσιογράφου: Κύριε Υπουργέ υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό;

-Υπουργός: Σύντομα, αλλά προέχει αυτήν την ώρα η εκπροσώπηση να είναι αντιπροσωπευτική.

Δείτε εδώ τα αιτήματα των αγροτών που κατέθεσαν σήμερα στο Μαξίμου