Η (όψιμη) απάντηση Αποστόλου για τη νοθεία στο γάλα που έφερε στο φως η «ΥΧ»

Η (όψιμη) απάντηση Αποστόλου για τη νοθεία στο γάλα που έφερε στο φως η «ΥΧ»

Με 11 ημέρες καθυστέρηση μετά το ρεπορτάζ της «ΥΧ» στις 18 Μαρτίου #Φύλλο 20 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου προέβη σε δήλωση για την κρίση στην αγορά γάλακτος. Θα περίμενε βέβαια κανείς να είναι πιο αναλυτικός για το θέμα των ελληνοποιήσεων και το βαρύτατο πλήγμα που δέχονται οι γαλακτοπαραγωγοί αλλά όπως λέει η παροιμία: «απ’ το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα».

Περιμένουμε βέβαια μετά από άλλες 10 – 11 ημέρες να ακολουθήσουν δηλώσεις  – Δελτία Τύπου και για τα άλλα θέματα που έχει αναδείξει με ρεπορτάζ της η «ΥΧ» όπως αυτό για τη νοθεία στο κρασί κ.α.

Χωρίς περαιτέρω σχόλια σας παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωσή του Βαγγέλη Αποστόλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Υπάρχει πράγματι κρίση στην αγορά γάλακτος, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, που έχει ως συνέπεια να πιέζονται οι τιμές παραγωγού.

Από τη δική μας πλευρά, για να στηρίξουμε τους Έλληνες αγελαδοτρόφους, επιμένουμε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να καθιερωθεί στις συσκευασίες η υποχρεωτική αναφορά της χώρας προέλευσης του γάλακτος.

Καλούμε τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας μας να υιοθετήσουν μια τέτοια πρακτική έστω και σε προαιρετικό επίπεδο.

Ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει από πού είναι το γάλα που αγοράζει και να αποφασίζει εκείνος εάν θέλει, πιθανόν, να πληρώσει κάποια λεπτά παραπάνω για να πάρει φρέσκο, αγνό ελληνικό γάλα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ώστε να γίνεται σωστή και εγγυημένη χρήση του «ελληνικού σήματος», του σήματος που είναι η σφραγίδα ποιότητας για το ελληνικό γάλα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε παρέμβαση στην αγορά ώστε να περιοριστούν κάποιες αρνητικές εμπορικές πρακτικές που πλήττουν τον κτηνοτρόφο, όπως είναι για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή του προϊόντος του».