Απέκλεισε περικοπές στις κύριες συντάξεις ο Τσίπρας

Απέκλεισε περικοπές στις κύριες συντάξεις ο Τσίπρας

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας απόψε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, «ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Ενημερώνοντας την ΠΓ για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, πρόσθεσε, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα.