«Όχι» Αλεξιάδη σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες

Θα σήμαινε ότι κανένας δε θα πληρώνει φόρο, δήλωσε ο υπουργός.

Απορρίπτει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες ο Αλεξιάδης

Δια στόματος Τρύφωνα Αλεξιάδη έρχεται η πρώτη επίσημη αρνητική τοποθέτηση της κυβέρνησης σε μια τουλάχιστον από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στις λίστες με τα αιτήματα των αγροτών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέρριψε το αίτημα για 12.000 αφορολόγητο σημειώνοντας ότι, δεδομένου ότι δε φορολογείται η επιδότηση, πρακτικά θα σημαίνει ότι κανένας αγρότες δε θα πληρώνει φόρους.  

«Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση. Στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για διάλογο τονίζοντας ότι  «είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος, στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε: «έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξησή της και πήραμε το μάθημά μας» εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε».

Έρχονται ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι έως τα τέλη του μήνα το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Το υπουργείο κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν αυτές οι δύο κατηγορίες οχημάτων, τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα». Ειδοποιήσεις θα σταλούν, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, στους 800.000 ιδιοκτήτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει πινακίδες. Ανέφερε εμμέσως ότι εξετάζεται αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα».

 Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

 «Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά, από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».