Συνάντηση στο ΥπΑΑΤ με Κρητικούς αγρότες και παράκτιους αλιείς

Συνάντηση Αποστόλου με Κρητικούς αγρότες και παράκτιους αλιείς

Με εκπροσώπους συλλόγων παράκτιας αλιείας από όλη την Ελλάδα συναντήθηκε στις 07/3 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του πλαισίου άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και για την εφαρμογή και για τους επαγγελματίες αλιείς όλων των βελτιώσεων τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με τους αγρότες.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Ομάδων Παραγωγών και Ανεξάρτητων Συνεταιρισμών από το Νομό Ηρακλείου της Κρήτης.

Συνάντηση Αποστόλου με Κρητικούς αγρότες και παράκτιους αλιείς

Μετά τη συνάντηση με τους Κρητικούς αγρότες ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες ανέδειξαν το δίκιο σε πολλά αιτήματά τους, τώρα συνεχίζουμε για να δούμε το αύριο, την επόμενη μέρα. Άλλωστε σε όλες τις φάσεις αυτής της υπόθεσης δεν σταματήσαμε να λέμε ότι τα προβλήματα λύνονται με το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Η Κυβέρνησή μας βοήθησε και όσο μπορεί θα βοηθάει τον αγρότη μέσα στις δημοσιονομικές συνθήκες που υπάρχουν.

Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ότι ο αγροτικός χώρος θα συνεχίσει να μην έχει μεγάλες επιβαρύνσεις, τέτοιες που να του δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε, με ελάχιστες επιπτώσεις, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής για τον αγροτικό χώρο.
Ήδη αρχίσαμε τις συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσουμε την επόμενη μέρα στον αγροτικό χώρο. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό θα έχουμε κι άλλες ουσιαστικές συναντήσεις το επόμενο διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της αγροτιάς της Κρήτης που ήρθαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό που κουβεντιάσαμε ήταν πως μια νεοσύστατη ομάδα παραγωγών στον Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης μπορεί να αποτελέσει τον πιλότο εφαρμογής των πολιτικών του υπουργείου στην Κρήτη. Ταυτόχρονα με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του Ηρακλείου συζητήσαμε την αναγκαιότητα της συνεργατικής λειτουργίας των αγροτών».