Αποστόλου: Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας

Αποστόλου: Τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού

«Μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» χαρακτήρισε, τα χθεσινά επεισόδια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή, ενώ κάλεσε τους αγρότες «να προσέλθουν στο διάλογο που θα κάνει ο πρωθυπουργός», τονίζοντας ότι εκεί θα απαλυνθούν πολλές εντυπώσεις.

«Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, εγκαλώντας τους βουλευτές τους πως «ήταν η πολιτική σας που μας οδήγησε ως εδώ».

«Αναρωτηθήκατε για τις δικές σας ευθύνες στην κοινωνική ερημοποίηση της υπαίθριου, γιατί ψυχορραγούν χωριά και κωμοπόλεις;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. «Ο αγροτικός κόσμος έχει αγανακτήσει με τον τρόπο που οι δικές σας κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τις ενισχύσεις και τα λουκέτα ολόκληρων μονάδων και εργοστασίων στο συνεταιριστικό χώρο. Έρχεστε σε μια δύσκολη συγκυρία σήμερα να ξεπλύνετε τα πάντα σε μια νύχτα» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αποστόλου είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού που ψήφισαν, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά.

«Ξέρουμε τις επιπτώσεις της συμφωνίας και θα προσπαθήσουμε να τις απαλύνουμε κάνοντας διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς που επιθυμούν να συμβάλουν. Ξεκινάμε μια νέα συγκροτημένη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας με βάση τη θεματική που αποτυπώθηκε στη συμφωνία».

Κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγγειλε την εφαρμογή του εργόσημου και στους συνεταιρισμούς και υποστήριξε ότι με την καταγραφή της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από το ΦΠΑ έσοδα που να αποτελούν ισοδύναμο στην φορολογία των αγροτών.

Ο κ. Αποστόλου, διέψευσε την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι το ΔΝΤ πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για μονταζιέρα. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Κεγκέρογλου «να ανακαλέσει», κάτι που ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αρνήθηκε.

Τέλος, ο υπουργός χαρακτήρισε αμυντική τη στάση της Αστυνομίας και αναφέρθηκε σε παλαιότερες συγκρούσεις στα μπλόκα: «Εσείς δημιουργήσατε την κατάσταση που σήμερα καλούμαστε να διαχειριστούμε. Εμείς θα οδηγήσουμε στην αγροτική ανάπτυξη. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».

Πηγή: ΑΠΕ