Αυτό το άρθρο είναι 103 μηνών

Αποφασισµένοι για τη «µάχη» της Αθήνας στις 18 Νοέµβρη οι αγρότες

Όλη την εβδοµάδα πραγµατοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, προκειµένου, όπως επισηµαίνουν οι συντονιστές των περιοχών, να τονωθεί το αγωνιστικό φρόνηµα.   
16.11.2015
1' διάβασμα
apofasisµenoi-gia-ti-µachi-tis-athinas-stis-18-noeµvri-oi-agrotes-3931

Από κάθε γωνιά της χώρας αναµένεται να συρρεύσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοέµβρη, φιλοδοξώντας να πραγµατοποιήσουν ένα συλλαλητήριο που όµοιό του η πόλη δεν θα έχει ξαναδεί. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας έχουν δώσει «ραντεβού» εκείνη την ηµέρα στη συγκέντρωση στο Σύνταγµα, ενώ προσανατολίζονται και σε αποκλεισµό του υπουργείου Οικονοµικών. Η απόφαση για την κινητοποίηση λήφθηκε από όλους τους συλλόγους της «Πρωτοβουλίας Αγροτών».

Από τον Έβρο µέχρι την Κρήτη, από την Πελοπόννησο µέχρι την Ήπειρο, από τη Μακεδονία ως τη Στερεά, οι αγρότες ετοιµάζουν την κάθοδό τους µε έκδηλη την απόφασή τους να πραγµατοποιήσουν ένα συλλαλητήριο «οργώνοντας» το κέντρο της Αθήνας. Στόχος τους είναι να διατρανώσουν την αντίθεση και τη διαµαρτυρία τους στα νέα -ελέω µνηµονίων- φορολογικά και ασφαλιστικά µέτρα, που οδηγούν σε αφανισµό τον αγροτικό κόσµο, και να πιέσουν ώστε να µην ψηφιστούν από την Βουλή.
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί

ΓΡΑΦΕΙ: