Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί και οι Ιταλοί οι πιο ευρωσκεπτικιστές

Γάλλοι, Βέλγοι, Ολλανδοί και οι Ιταλοί οι πιο ευρωσκεπτικιστές
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Μόνο το ένα τέταρτο των Γάλλων, των Βέλγων, των Ολλανδών και των Ιταλών πιστεύει ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει “περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα”, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Γαλλία (58%) και οι χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) (55%) είναι επίσης οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες μέλη της ΕΕ στις οποίες οι ερωτηθέντες αντιτάχθηκαν περισσότερο στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε για τον γαλλικό ενημερωτικό ιστότοπο Atlantico, μόνο 25% των Βέλγων και των Ολλανδών και 26% των Γάλλων και των Ιταλών θεωρούν ότι υπάρχουν “περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα” στη συμμετοχή στην ΕΕ, έναντι αντιστοίχως 40% των Γάλλων και 37% των Βέλγων, των Ολλανδών και των Ιταλών που έχουν αντίθετη άποψη.

Οι Βρετανοί βλέπουν σε ποσοστό 36% (έναντι 40%) περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα στη συμμετοχή στην ΕΕ. Και στην άλλη άκρη του φάσματος, 42% των Γερμανών (έναντι 24%) και 54% των Ισπανών (έναντι 18%) τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της χώρας τους στην ΕΕ.

Στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων “που προέρχονται κυρίως από τη Συρία”, οι Γάλλοι (58%), οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί (55%) και οι Βρετανοί (51%) είναι οι πιο απρόθυμοι στην προοπτική να τους υποδεχθεί η χώρα τους. Αντίθετα 69% των Ισπανών, 67% των Γερμανών και 57% των Ιταλών πιστεύουν ότι η χώρα τους οφείλει να υποδεχθεί τους ανθρώπους αυτούς.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από τις 9 ως τις 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 800 προσώπων ηλικίας 18 ετών και άνω σε καθεμιά από τις χώρες της περιοχής που ελήφθησαν υπόψη, σύμφωνα με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα