Δίωρα μπλόκα στην εθνική οδό και στους παράδρομούς μέχρι και την Κυριακή αποφάσισαν οι αγρότες του Ρεθύμνου

Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό

Σε νέα απόφαση προχώρησαν οι αγρότες που συμμετέχουν στο κύριο μπλόκο επί της εθνικής οδού στον Κόμβο Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την απόφαση, έως και την Κυριακή,7/8 η εθνική οδός θα αποκόπτεται από τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα για δύο ώρες, από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Παράλληλα, οι αγρότες θα κλείνουν και τους παράδρομους που οδηγούν, είτε σε άλλο σημείο της εθνικής του ΒΟΑΚ είτε στην παλαιά εθνικό οδό Χανίων Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Βεβιανάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου και ένα από τα βασικά μέλη του συντονιστικού του αγώνα των αγροτών, «ο αγώνας μας συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί… Εξετάζουμε τα δεδομένα και τις συνθήκες, και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι νέες αποφάσεις της συνέλευσης μας, οι οποίες θα έχουν εμπλουτιστεί από νέα στοιχεία σύμφωνα με τη συντονιστική σε παγκρήτιο επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Βεβιανάκη, ανεμπόδιστη θα είναι η διέλευση οχημάτων για όλες τις σοβαρές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, ανάγκες πυρόσβεσης κ.ά.).