Διάλογο για το Ασφαλιστικό ανοίγει η κυβέρνηση με τα κόμμματα

Πρεμιέρα διαλόγου για το Ασφαλιστικό επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιζητώντας μια μίνιμουμ πολιτική συνεννόηση σε σημαντικά θέματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντα μιας τετραετίας.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μια διάσκεψη με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επομένως χρονικά, και λόγω της απουσίας Παυλόπουλου στην Ιταλία, η συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να γίνει είτε το Σάββατο, είτε από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα, λόγω των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά σε Βρυξέλλες και Παρίσι, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Το ραντεβού για το Ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει και σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, συναρτάται με τις εξελίξεις στη ΝΔ και με τον βαθμό προθυμίας του νέου μεταβατικού προέδρου της Γιάννη Πλακιωτάκη να εμπλακεί σε μια διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων πολιτικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον ο αρχηγός της ΝΔ εμφανιστεί θετικός, τότε και τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι) θα ακολουθήσουν.

Στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το Συμβούλιο των Αρχηγών για το Ασφαλιστικό, το εναλλακτικό σενάριο του Μαξίμου προβλέπει είτε συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των κομμάτων κατά μόνας είτε προσκλήσεις για συμμετοχή στελεχών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και διάλογο με την κοινωνία.

Πηγή: ΝΕΑ