Διαψεύδει ξανά για αναδρομικούς φόρους το 2016 ο Αλεξιάδης

Απορρίπτει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες ο Αλεξιάδης

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας αναδρομικός φόρος στα εισοδήματα του 2015 (συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών) ούτε κάποια αύξηση συντελεστών για αυτά εμφανίστηκε ξανά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και παραπληροφόρησης των πολιτών ενώ ανέφερε ακόμα ότι αισθάνεται αδικημένος για τις δηλώσεις που αποδόθηκαν. Διευκρίνισε, επίσης, ότι για το 2015 οι πολίτες θα συνεχίσουν να μαζεύουν αποδείξεις προκειμένου, όπως είπε, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Ωστόσο, από το 2016 κάθε δαπάνη που εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να είναι με πλαστικό χρήμα.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει αναδρομικός φόρος στα εισοδήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Από 1/1/2016 θέλουμε να συνδέσουμε το χτίσιμο αφορολογήτου με αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή με τραπεζική συναλλαγή», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι εξαιρούνται από τη διαδικασία όσοι είναι άνω των 75 ετών και όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν POS και ίντερνετ.

Για τα τέλη κυκλοφορίας τόνισε ότι αναμένονται αλλαγές από το 2017, ενώ έκανε γνωστό ότι πάνω από 1.100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει πινακίδες και πολλοί από αυτούς δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο ο κ. Αλεξιάδης δε φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Γιάννης Τσατσάκης