Διευκολύνσεις πρωτίστως στα μικρά οινοποιεία στο πλαίσιο των φορολογικών μέτρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας

Διευκολύνσεις στα μικρά οινοποιεία εξετάζει ο Σταθάκης

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις 13/1 ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).

Αν και η βασική αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου, πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία.

Συζητήθηκε, επίσης, η καλύτερη προβολή του κλάδου και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει o Οργανισμός Enterprise Greece. Σύμπτωση απόψεων, σύμφωνα με το υπουργείο, καταγράφηκε και ως προς τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των εκτάσεων και εγκαταστάσεων στο κτήμα του Τατοΐου, καθώς και για τις προοπτικές που αναδεικνύει για τον κλάδο η συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια εγχειρημάτων οινοτουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε σειρά ζητημάτων που συνδέονται με τους «δρόμους του κρασιού» και τις δυνατότητες ένταξης του προϊόντος στις εκστρατείες τουριστικής προβολής στο εξωτερικό. Σε αυτές τις προσπάθειες κρίσιμο ρόλο, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, μπορούν να παίξουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη του Υπουργείου σε μελέτες για έρευνα και καινοτομία στον κλάδο.