Ενισχύονται σταθερά τα μπλόκα της Δράμας

Ενισχύονται σταθερά τα μπλόκα της Δράμας

Το κλίμα από το πιο κρύο τελωνείο της χώρας μετέφερε ο Θοδωρής Ιφόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Κάτω Νευροκοπίου μιλώντας στο ypaithros.gr. 

Στο τελωνείο Εξοχής είναι παραταγμένα 150 τρακτέρ και πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που ενισχύουν συνεχώς το μπλόκο. Είναι κλειστό επ’ αόριστον για εμπορικά φορτία, από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί, ενώ επιτρέπεται η διέλευση στα ΙΧ από τις 3:00 έως τις 5:00 το απόγευμα και από τις 11.00 βράδυ μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Στο μπλόκο των Κοκκινογείων Δράμας είναι συγκεντρωμένα 210 αγροτικά μηχανήματα και πολλοί αγρότες. Είναι κλειστό από τις 6:00 μέχρι τις 11.30 το βράδυ.

Στα Μάρμαρα του Σκαρί, το τρίτο μπλόκο της Δράμας, βρίσκονται περίπου 100 αγροτικά μηχανήματα και η αντίστοιχη δύναμη από αγρότες. Την Παρασκευή 5/2 θα προχωρήσουν σε 12ωρο αποκλεισμό από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

Στο απεργιακό συλλαλητήριο της Δράμας την Πέμπτη, μετά από πρόταση του μπλόκου των Κοκκινογείων, αποφασίστηκε να μεταβούν στο μπλόκο της Εξοχής όπου το απόγευμα έγινε η συγκέντρωση όλων όσων στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών.

Ο κ. Ιφόγλου συνέταξε μια δήλωση συμπαράταξης των Δραμινών στον αγώνα των αγροτών η οποία υπεγράφη στο μπλόκο της Εξοχής από πολλούς πολίτες. Να σημειωθεί ότι οι Δραμινοί επιμένουν ότι οι συνάδελφοί τους αγρότες θα πρέπει να εξυπηρετούν όλα τα ιατρικά περιστατικά και να μην εμποδίζουν την διέλευση ασθενοφόρων ή γιατρών θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μαρία Αμπατζή