Επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας προτείνει η περιφέρεια Πελοποννήσου

Την επέκταση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς της Πελοποννήσου (Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία) προτείνει η περιφέρεια, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «είναι ο μόνος σίγουρος, νόμιμος (επέκταση ΠΟΠ) και ωφέλιμος τρόπος» τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την εθνική οικονομία.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς «Kalamata olives» ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τόνισε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θεματοφύλακας του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

«Η μόνη λύση η οποία είναι εφικτή είναι η επέκταση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.

Και καταλήγει: «Με το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συνεννόηση προκύπτουν λύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την κατοχύρωση του προϊόντος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και όχι εκείνη της αποδόμησης και απαξίωσής του με ενέργειες που επιχειρούν διάφοροι κύκλοι».

Διαβάστε επίσης: Αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ