Επίσκεψη προέδρου του ΚΑΠΕ στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη προέδρου του ΚΑΠΕ στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο των συνεργειών που επιδιώκει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του στρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού για το 2020, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) Βασίλειο Τσολακίδη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας, ο οποίος ανέπτυξε το Σχέδιο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο οποίο εντάσσονται τα προς υλοποίηση έργα εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου, παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, δημιουργίας δημοτικής γεωθερμικής μονάδας παραγωγής pellet, κ.α.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αφού χαρακτήρισε ως ιδιαίτερη τιμή την παρουσία του Προέδρου του Κ.Α.Π.Ε. στα γραφεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τόνισε το σημαντικό έργο του Κ.Α.Π.Ε. στην εθνική προσπάθεια για την προστασία ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και επισήμανε την προοπτική συνεργασίας για την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στις προσπάθειες μετάβασης σε μία τοπική οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.