Ημαθία: Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουλούρα αντιπροσωπεία του κόμματος - Συμφωνεί ο υπουργός με τις προτάσεις

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αποτελούμενη από τον Χαμπίδη Δημήτριο, γεωπόνο, μέλος της Κ.Ε. και τον Τσιάνο Δημήτρη, κτηνοτρόφο, μέλος της γραμματείας του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους.

Διαβεβαίωσαν τους συγκεντρωμένους ότι η κυβέρνηση τούς στηρίζει, ενώ ο ίδιος ο υπουργός κ. Αποστόλου, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, δήλωσε ότι συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα τους και θα αγωνιστεί να γίνουν αποδεκτά από την Τρόικα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Για τα φορολογικά

Αναγνώριση της οικογενειακής εργασίας στο κόστος παραγωγής

Αναγνώριση των αποσβέσεων στο κόστος παραγωγής

Αφορολόγητο όπως στους υπαλλήλους 9.000

Αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι 12.000

Χαμηλό συντελεστή για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες 11-13%.

Για την ασφάλεια του ΟΓΑ

1) Δημιουργία κλίμακας με βάση το αγροτικό εισόδημα και τις ιδιόκτητες εκτάσεις

2 ) Διαχωρισμός των ορεινών περιοχών.

“Κάλεσαν επίσης τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη της αγροτικής πολιτικής στην χώρα μας ξεκινώντας με προτάσεις για την οργάνωση των συνεταιρισμών ώστε να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση .

Γιατί μόνο με συλλογικές μορφές οργάνωσης είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά για την υπεράσπιση της αξίας των αγροτικών προϊόντων και την διασφάλιση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων .

Καλούμε τους αγρότες της Ημαθίας σε κοινό αγώνα με στόχους

Τη δίκαιη πληρωμή του μόχθου τους

Την αυτάρκεια της χώρας στη διατροφή

Να κάνουμε τον πρωτογενή και τον αγροτοδιατροφικό τομέα βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελλάδα” αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .