Ηράκλειο: Ένας 28χρονος κατηγορείται για δεκατρείς υποθέσεις κλοπών ελαιολάδου και γεωργικών μηχανημάτων

Ηράκλειο: Ένας 28χρονος κατηγορείται για δεκατρείς υποθέσεις κλοπών ελαιολάδου και γεωργικών μηχανημάτων

Δεκατρείς υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στο δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου, εξιχνιάσθηκαν σήμερα με την σύλληψη ενός 28χρονου, που κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αρχαιοτήτων.

Ο 28χρόνος είχε αφαιρέσει διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, ποσότητα ελαιολάδου και πετρέλαιο, καθώς και μια ηλεκτρική συσκευή, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, μετά από έρευνα στο σπίτι του και σε χώρους και ποιμνιοστάσιο που χρησιμοποιεί. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια, ένα αρχαίο μεταλλικό νόμισμα, δυο ραβδιστικά μηχανήματα, δυο ξυλοκοπτικά, καθώς και άλλα εργαλεία.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μελισσοκυψέλες με 120 πλαίσια, τα οποία είχε αφαιρέσει από αγροτεμάχιο και έκρυβε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και σε αγροτεμάχιο το οποίο χρησιμοποιεί.

Από την έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 28χρονος, μαζί με άγνωστο άτομο το οποίο αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου έως και 31.12.2015, είχαν διαπράξει δεκατρείς κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γόρτυνας, αποσπώντας από σπίτια και αποθήκες διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, ποσότητα ελαιολάδου περίπου 2.500 κιλών, ποσότητα πετρελαίου 900 λίτρων, μελισσοκυψέλες και μια τηλεόραση, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Πηγή: ΑΠΕ