Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης-Λάρισας

Κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης-Λάρισας

Την εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, στο ύψος της γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, απέκλεισαν, πριν από λίγο, οι αγρότες του μπλόκου του Πολυμύλου στην Εγνατία οδό.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός, μέχρι τις 3.00 μ.μ., ενώ η Τροχαία αναγκάστηκε να εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων και ιδιαίτερα των φορτηγών σε παράδρομους, προκειμένου να μην αποκλειστούν στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, είναι ο μοναδικός που εξυπηρετεί την κίνηση των οχημάτων από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες επιμένουν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση και προανήγγειλαν ότι θα αυξήσουν την πίεση, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα μπλόκα, εάν μετά την κάθοδο στην Αθήνα δεν υπάρξει σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση. «Είμαστε 22 μέρες στο δρόμο και μπορεί να μείνουμε για δύο ακόμη μήνες, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Ζαρογιάννης. 

Ως βάση του διαλόγου οριοθέτησαν τη φορολογία 13% στο εισόδημα και αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, ώστε να μπορέσει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ