Κρητικοί: Δεν πάμε σε διάλογο με τον Τσίπρα

Δεν πρόκειται να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Κρήτης, θεωρώντας πως γίνεται για προσχηματικούς και επικοινωνιακούς λόγους και δεν εξυπηρετεί, έτσι όπως σχεδιάζεται, την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.

Κρητικοί: Δεν πάμε σε διάλογο με τον Τσίπρα

Τη σχετική απόφαση πήρε το βράδυ της Πέμπτης το Παγκρήτιο συντονιστικό όργανο αγώνα των αγροτών, κατά πλειοψηφία, που συνεδρίασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου.

«Δεν πάμε γιατί τη θεωρούμε μια στημένη υπόθεση, την οποία έχουν χωρίς ατζέντα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των αμπελουργών και μέλος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου Πρίαμος Ιερωνυμάκης. «Την χαρακτηρίζουμε στημένη γιατί ειδοποιούσαν όποιους αυτοί ήθελαν, και έβαζαν ονόματα χωρίς την έγκριση τους, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον κόσμο» τόνισε.

Εκτίμησε ότι προσπαθούν να διχάσουν το συνεταιριστικό κίνημα «και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς θέλομε να πάμε σε μια διεκδίκηση που θα έχει περιεχόμενο, δεν πάμε σε μονόλογο, και πάμε από μηδενική βάση αφού ήδη δεν μπορούμε να επιβιώσομε με τις νομοθεσίες που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» ανέφερε.

Ακόμη οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων που συνεχίζουν το μπλόκο στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης έχουν δηλώσει από καιρό ότι δεν θα πάρουν μέρος σε κανένα διάλογο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Λασίθι. Και σήμερα έγινε αποκλεισμός στη ΔΟΥ του Αγίου Νικολάου από αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου, οι οποίοι προγραμματίζουν στη συνέχεια να μεταβούν στην Εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στο ύψος του Σεληνάρι, στήνοντας μπλόκο, και διακόπτοντας ανά ημίωρο την κυκλοφορία μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Τέλος παραμένει το μπλόκο στα Πραιτώρια Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ