Μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση Σαμαρά κατά Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, μετά από δημοσίευμα που εμπλέκει τον πεθερό του αδερφού του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάθεση μηνύσεων από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου.  

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά».

Σημειώνει ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογραμμίζει, τέλος, ότι «με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής».

Απάντηση Γεροβασίλη 

«Θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για το πρόβλημα της ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Alpha 9.89», επισημαίνοντας ότι η ίδια ως κυβερνητική εκπρόσωπος έχει δεχτεί δύο μηνύσεις (από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουμουτσάκο) «διατυπώνοντας πολιτικά ερωτήματα, για τα οποία οφείλονται δημόσια απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Η κα Γεροβασίλη είπε ότι θα χαρακτήριζε τις κινήσεις αυτές ως «απώλεια ψυχραιμίας». Σημείωσε ότι δεν την απασχολεί αυτή καθαυτή η μήνυση και πως θα πρέπει να συζητηθεί στον δημόσιο διάλογο το τι εννοεί ο καθένας παρέμβαση, ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και σε ποιον πρέπει να αποδοθούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Είπε επίσης ότι βεβαίως πρέπει να είμαστε αυστηροί για να διατηρήσουμε σε ένα κόσμιο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ