Στο τραπέζι μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ σε βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την άμεση ανάγκη μείωσης των ακριβών τιμολογίων της ΔΕΗ σε βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέραν των αναγκαίων μειώσεων στο οικιακό τιμολόγιο, λόγω της πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου, υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη και τα μέλη του ΔΣ, με παρόντα τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη.

«Χωρίς αυτήν την αναγκαία και λυτρωτική για τις επιχειρήσεις, τους βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους, μείωση στα τιμολόγια, μιλάμε για γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνους, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, που αποτελούν την καρδιά της πραγματικής οικονομίας, η πίεση να παραμείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η κυβέρνηση, όχι απλά διεύρυνε το κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά επιπλέον παρέχει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι άποροι.

Στην απάντησή του, ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε: «Τώρα, πράγματι δίνουμε 10% έκπτωση στους συνεπείς πελάτες μας και κυρίως τους επαγγελματικούς πελάτες, όπως είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, για λόγους αναπτυξιακούς και γιατί κακά τα ψέματα, τα επαγγελματικά τιμολόγια είναι τα ακριβότερα όλων. Άρα θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από κει, το θεωρούμε δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ