Μεγάλη Δευτέρα οι συντάξεις Μαϊου του ΟΓΑ

Μεγάλη Δευτέρα οι συντάξεις Μαϊου του ΟΓΑ

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Μαϊου του ΟΓΑ.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με αυτή, η πληρωμή για όλες τις συντάξεις λόγω Πάσχα μεταφέρεται τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ειδικότερα οι συντάξεις κύριες και επικουρικές των Ασφαλιστικών Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του μηνός Μαΐου 2016 θα καταβληθούν ως εξής:

– Οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) θα καταβληθούν στις 25−04−2016 Μεγάλη Δευτέρα.

– Οι συντάξεις των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών (ΙΚΑ,ΝΑΤ) θα καταβληθούν στις 27/04/2016 Μεγάλη Τετάρτη.

– Οι συντάξεις του Δημοσίου μηνός Μαΐου 2016 θα καταβληθούν, αντί της 27ης Απριλίου 2016, την 22α του ίδιου μηνός Η απόφαση πάρθηκε λόγω της ανάγκης για διευκόλυνση των συνταξιούχων των Ασφαλιστικών Οργανισμών στη συναλλαγή τους με τα Τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας αλλά και της ανάγκης οικονομικής διευκόλυνσης των συνταξιούχων των Ασφαλιστικών Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης εν όψει της εορτής του Πάσχα.