Μετάβαση Κρητικών στο μπλόκο του Προμαχώνα την Πέμπτη

Mεταβαίνουν στον Προμαχώνα για τον ίδιο σκοπό, συνάδελφοι από Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 23-2-2016, στις 7μμ, παρουσία εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών από την Ιεράπετρα και τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου.

Κοινή θέση όλων η καταστροφή που συντελείται στην παραγωγή μας, με αφορμή τα συνεχιζόμενα ασφυκτικά μπλόκα στις εθνικές οδούς – κόμβους σύνδεσης με γειτονικές χώρες.

Συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται άμεσες δράσεις γνωστοποίησης του προβλήματος προς αποφυγή περαιτέρω ζημιάς, αλλά και για συμπαράσταση στους συναδέλφους αγρότες-αγωνιστές, υποστηρίζοντας τρόπους αντίδρασης, με περισσότερη επιτυχία τόσο προς την διακίνηση της παραγωγής όσο και την ευρεία κοινωνική αποδοχή του αγώνα που συντελείται.

Αποφασίστηκε άμεση μετάβαση Κρητικών Συνδικαλιστών και Συνεταιριστών στον Προμαχώνα, την Πέμπτη 25-2-2016, με σκοπό την από κοινού συζήτηση για τη βελτίωση των τρόπων κλιμάκωσης του αγροτικού αγώνα και επίσης της λύσης στο πρόβλημα των επ’ αόριστο παρκαρισμένων φορτηγών εκατέρωθεν των συνόρων, με αγροτικά προϊόντα, να αποσυντίθεται, μαζί με τις ελπίδες των παραγωγών της Κρήτης για καλή πώληση.

“Mεταβαίνουν στον Προμαχώνα για τον ίδιο σκοπό, συνάδελφοι από Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Προς τους συναδέλφους της βόρειας Ελλάδας, επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας:

«Πιστεύουμε στη δύναμη σας, στηρίζουμε τους αγώνες σας, αγωνιζόμαστε κι εμείς και με το μυαλό και με το σώμα. Και όπως σίγουρα είδατε δε φοβόμαστε ούτε μπρος στα χημικά των ΜΑΤ. Πιέζουμε και έχει αποτέλεσμα. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μαζί – όλοι ένα.»”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.