Μπλόκο στα μέτρα. Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Μπλόκο στα μέτρα

Θερμό αναμένεται το επόμενο διάστημα, με τους αγρότες να παίρνουν θέσεις μάχης και να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Όπως αποφάσισε σήμερα 14/1 η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στη Θεσσαλονίκη, η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με μπλόκα που θα στηθούν σε καίρια σημεία, όπως εθνικές και κεντρικές οδούς, λιμάνια, και αεροδρόμια.

Η συμμετοχή των αγροτών θα είναι μαζική, και θα εκτείνεται από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. Ήδη, πάντως καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν μία πρόγευση κατεβάζοντας από αύριο κιόλας τα τρακτέρ στα χωριά.

Επόμενος σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 28/1 στη Θεσσαλονίκη, κατά τα εγκαίνια της Agrotica, ενώ στη συνέχεια δεν αποκλείεται και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Δελτίο Τύπου
Πανελλαδική σύσκεψη των φορέων αγροτο- κτηνοτρόφων και αλιέων της Ελλάδας

Σήμερα Πέμπτη 14/1/2016, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων των αγροτο-κτηνοτρόφων και αλιέων της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε πανελλαδική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (αίθουσα Διεθνούς Έκθεσης) με πρωτόγνωρη συμμετοχή 1000 και πλέον αγροτο-κτηνοτρόφων και αλιέων.

Συμφωνήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους.

Ζητάμε τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.

Επιμένουμε στα αιτήματα που είχαμε παραδώσει στην Κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11/2015 (Φορολογικό, ρύθμιση χρεών, απόδοση επιδοτήσεων κ.λ.π.) όπως και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Συμφωνήσαμε ακόμη να επιδιωχθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών στρωμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενημέρωση και πιθανό συντονισμό του αγώνα.

Τέλος αποφασίσαμε από αύριο Παρασκευή 15/1/2016 να ξεκινήσουν οι προεργασίες για κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν.