Στη Μυτιλήνη η Αντζελίνα Τζολί

Στη Μυτιλήνη η Αντζελίνα Τζολί

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από το πρωί η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί, ενώ αργότερα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε αναχωρώντας από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Νωρίτερα, η γνωστή ηθοποιός επισκέφθηκε το hot spot της Μόριας, και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Αυτή την ώρα έχει συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και αμέσως μετά θα αναχωρήσει από το νησί για το Λονδίνο.