Νέες ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις για το γάλα

Σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση προς το κτίριο που θα διεξάγεται το Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Νέο κύμα αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε σε όλη την ΕΕ, με αφορμή τις συνεχιζόμενα χαμηλές τιμές στο γάλα. Η αρχή έγινε στις Βρυξέλλες, όπου χιλιάδες γαλακτοπαραγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα «η πολιτική σας καταστρέφει τους γαλακτοπαραγωγούς» και εξαπλώθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση προς το κτίριο που θα διεξάγεται το Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, με στόχο να σταλεί μήνυμα ότι «η κρίση στην αγορά γάλακτος έχει καταφέρει να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά σε όλη την Ευρώπη επειδή δεν υπάρχει κανένα εργαλείο για να την αντιμετωπίσει».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Να σημειωθεί επίσης ότι οι αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι κατέβασαν τρακτέρ στους δρόμους (12/11) του Μπέλφαστ, μοίρασαν γάλα έξω από το δημαρχείο σε οικογένειες και σε ηλικιωμένους και προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό για την πίεση που βιώνουν λόγω των χαμηλών τιμών στο γάλα.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές