Νέο αγροτικό μπλόκο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πλατυκάμπου

Ανέβηκαν τελικά χθες στην εθνική οδό, στο ύψος του Πλατυκάμπου τα 90 περίπου τρακτέρ που ήταν συγκεντρωμένα στην παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θες\νίκη, δίνοντας έτσι κι ένα τέλος στην παρατεταμένη συζήτηση που διεξάγονταν επί 48ώρο για το σημείο όπου θα στήνονταν το μπλόκο.

Αναλυτικότερα γύρω στις 12:30 αντιπροσωπεία των αγροτών ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΛΑΣ για την απόφαση τους να μεταβούν στην ΠΑΘΕ, διακόπτοντας την κυκλοφορία  στο ένα ρεύμα προς Θες\νίκη. Περίπου στη 1:30 τα 90 τρακτέρ είχαν παραταχθεί στον αυτοκινητόδρομο, ενώ η διάρκεια του μπλόκου θα αποφασισθεί σε σημερινή γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες.

Οι αιχμές

Η απόφαση των αγροτών από τον δήμο Κιλελέρ και από χωριά της Αγιάς να στήσουν το μπλόκο στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πλατυκάμπου προκάλεσε αρχικά την αντίδραση των συναδέλφων τους στη Γυρτώνη και εν συνεχεία την αποχώρηση των τρακτέρ και την επιστροφή τους στα χωριά της επαρχίας Τυρνάβου. Ωστόσο, όπως σημειώνουν με έμφαση οι αγρότες του Κιλελέρ «στο μπλόκο που δημιουργήθηκε βρίσκονται και ορισμένοι αγρότες που είχαν παραταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα στη Γυρτώνη. Όποιος θέλει να αγωνιστεί βρίσκεται στο δρόμο και δεν προτάσσει το σημείο, στο οποίο θα διακοπεί η κυκλοφορία» σημειώνουν με νόημα.

Επίσης αμηχανία και σε ορισμένους αγρότες του μπλόκου εκνευρισμό προκάλεσε η χθεσινή απόφαση των αγροτών της Νίκαιας να μεταβούν στην κοιλάδα των Τεμπών το μεσημέρι της Κυριακής, για να αποκλείσουν την κυκλοφορία. Διότι για να συμβεί αυτό τα τρακτέρ της Πανελλαδικής Επιτροπής θα πρέπει να περάσουν από το σημείο όπου έχουν παρατάξει τα δικά τους αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες του Κιλελέρ.