Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι κτηνοτρόφοι

Κτηνοτρόφοι στα όρια της επιβίωσης

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, προανήγγειλε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

«Συμφωνούμε με τους Θεσσαλούς συναδέλφους μας για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο κρίνουμε απαραίτητο πρώτα να καταστούν σαφείς οι θέσεις και οι διεκδικήσεις μας αλλά και να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί » τόνισε χαρακτηριστικά.

«Oι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και η λήξη των κινητοποιήσεων από τα μπλόκα δεν μας βρήκαν σύμφωνους. Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων παραμερίστηκαν και δεν αναδείχθηκαν με την ένταση που θα έπρεπε», συμπλήρωσε ο κ. Καμπούρης.

«Ως εκ τούτου, οι κινητοποιήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου θα συνεχιστούν, με τη μορφή διαμαρτυριών-καταλήψεων στα περιφερειακά και κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μας καλύπτει η ανακοίνωση του Οργανισμού για τις πληρωμές και απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων όσων μας χρωστούν από το 2012-2013. Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, απαιτούμε να δοθεί πολιτική λύση και να γίνουν όλες οι πληρωμές με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκοτόπους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων ανάφερε χαρακτηριστικά ότι: « Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση πληρωμή όλων -και όχι μόνο των ιδίων- του υπόλοιπου ποσού της ενιαίας ενίσχυσης και, η πληρωμή του άρθρου 52 να γίνει με βάση το θηλυκό ζωικό κεφάλαιο και όχι την ποσόστωση του γάλακτος,«η οποία όπως μπήκε αποδεικνύει την άγνοια και υπηρεσιακή ανεπάρκεια τόσο του υπουργείου, όσο και του ΟΠΕΚΕΠΕ». «Όταν έρθει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού, εμείς οι κτηνοτρόφοι να αναλάβουμε τη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μαζί με τους αλιείς και τους παραγωγούς λαϊκών αγορών», κατέληξε ο ίδιος.