Οξύ επεισόδιο στη βουλή από τη Χρυσή Αυγή

Ν.Παππάς: «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις ακριτικές περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα»

Σκηνές που παραπέμπουν σε χουλιγκανικές πρακτικές εξελίχθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη βουλή, με πρωταγωνιστές τους νεοναζί βουλευτές. Με ύβρεις τόσο προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η ένταση στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, οδήγησε στην αποπομπή των Χρυσαυγιτών.

Από το οξύτατο επεισόδιο, διεκόπη η συνεδρίαση, ζητήθηκε να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή και επειδή οι βουλευτές της δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «προδότη» τον υπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρευρίσκετο στην συνεδρίαση, αλλά και «Φιλιππινέζες» τους επιτελείς. Ακόμη μίλησαν υβριστικά για τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τη συνεδρίαση. 

Στους χαρακτηρισμούς αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διεκόπη η συνεδρίαση, ζητήθηκε να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή και επειδή οι βουλευτές της δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τούς ζητήθηκε εγγράφως να αποχωρήσουν, πράγμα που έκαναν, αφού παρουσία του προέδρου της Βουλής και του φρουράρχου τούς επιδόθηκε το έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή τους ζητούσε να αποχωρήσουν βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού.