«Οktoberfest 2016» στη Θεσσαλονίκη

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με άρωμα… Μονάχου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της Γερμανικής Σχολής, το «Οktoberfest 2016”.

Σύμφωνα με τους οργανωτές οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τους δέκα χιλιάδες κι όπως εξήγησαν η γιορτή μπίρας γίνεται κατά τα πρότυπα της ξακουστής γιορτής της μπίρας του Μονάχου.

Σημειώνεται πως είναι η 13η χρονιά που οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής, η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση γαστριμαργική με παραδοσιακή γερμανική μπίρα, λουκάνικα και βαυαρέζικες, αυστριακές αλλά και ελληνικές μουσικές, γεγονός που κατατάσσει, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το αθηναικό πρακτορείο, το oktoberfest στα αξιοσημείωτα κοινωνικοπολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Και δεν είναι μόνο οι απόφοιτοι της Γερμανικής σχολής με τα συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά και τα μέλη της μικρής γερμανικής παροικίας της πόλης, που συρρέουν από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ για να απολαύσουν εδέσματα και μουσική.

Το “θεσσαλονικιώτικο” Οktoberfest, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου και επί σαράντα χρόνια γυμνασιάρχης της σχολής κ. Αστέριος Κρεμέτης, αποτελεί (και) αφορμή συνάντησης για πολλούς Έλληνες, πρώην μετανάστες στην Γερμανία, που καταφθάνουν για να συναντηθούν με παλιούς φίλους και να “ταξιδέψουν”, της μπίρας βοηθούσης, στα δύσκολα, πλην προσοδοφόρα οικονομικά για τους περισσότερους, χρόνια της ξενιτιάς.
Ειρ.Π

-Διαφήμιση-