Παρέμβαση Μ. Τζελέπη για την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών

Παρέμβαση Μ. Τζελέπη για την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών

Ο Υπεύθυνος του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. κ. Γιώργο Σταθάκη και Βαγγέλη Αποστόλου αντιστοίχως, αναφορικά με «την μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των τευτλοπαραγωγών».

Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Ερώτησή του υπογραμμίζει ότι: «Η τευτλοκαλλιέργεια είναι γνωστό ότι συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για αρκετούς αγρότες της χώρας παρά τη μεγάλη μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης γνωστό από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ότι η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είναι δραματική και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν να πληρωθούν οι οφειλές προς τους αγρότες από τη φετινή καμπάνια. Η αδυναμία άμεσης πληρωμής των οφειλών που μαζί με τα μεταφορικά ανέρχονται σε 13 εκατ. ευρώ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους τευτλοπαραγωγούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ενδεχομένως αναγκασθούν και αυτοί να εγκαταλείψουν την τευτλοκαλλιέργεια».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν πότε θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί, όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών προς τους αγρότες. Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε από τους Υπουργούς να του γνωστοποιήσουν για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.