Παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών: Καλούν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής

«Στο πλευρό των αγροτών από την Κρήτη» καλεί την Παρασκευή στις 10.00 το πρωί τους παραγωγούς και τα προεδρεία των Συλλόγων της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ). Ακόμη, η Ομοσπονδία καλεί τους παραγωγούς να συμμετέχουν μαζικά στο Σύνταγμα στις 5.00 το απόγευμα της ίδιας μέρας μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ καταγγέλλει την Ομοσπονδία των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) για τη μη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα οι παραγωγοί πωλητές, και για προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την απουσία των παραγωγών τις δύο μέρες της απεργίας.
Καταγγέλλει, ακόμα, την άρνηση της ΠΟΣΠΛΑ να συμπορευτεί με τους παραγωγούς την Παρασκευή. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «η έλλειψη αλληλοσεβασμού, εκτίμησης και αλληλεγγύης όταν αγωνίζεται ο ένας κλάδος και ο άλλος κοιτάζει να επωφεληθεί μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει στις λαϊκές αγορές».