Περπατάμε για το Κλίμα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Μία μέρα πριν την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι (COP 21), το κίνημαAvaaz και οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν «στη μεγαλύτερη παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή». Ραντεβού την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και «Περπατάμε για το κλίμα» προς τη Βουλή.  

Στην πρόσκλησή τους, οι διοργανωτές καλούν την Κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια, και ειδικότερα τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα «ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας».

Παράλληλα, αναφέρονται και στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι σημειώνοντας χαρακτηριστικά «η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους κατοίκους του Παρισιού και με όλους όσοι δίνουν την ψυχή τους για την ειρήνη και την προστασία των κοινών».

 Το πρόγραμμα της δράσης

10:30 – 12:00 «Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά

12:00 – 13:00 «Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας –Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης

13:00 – 14:00 Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος