Προετοιμάζονται στο Μαξίμου για την ψήφιση των νέων μέτρων

Προετοιμάζονται στο Μαξίμου για την ψήφιση των νέων μέτρων
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου η διαδικασία για την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και του «μηχανισμού εξισορρόπησης τυχόν αποκλίσεων» αφού μετά τις γιορτές του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες ψηφοφορίες.

Της ψήφισης των μέτρων αναμένεται να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συζητηθούν οι όποιες ενστάσεις.

-Διαφήμιση-

Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει το «πολιτικό μασάζ» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «φλερτάρουν» με την διαφοροποίηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις πρώτες διερευνητικές επαφές δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που να οδηγήσει ακόμη και σε καταψήφιση των μέτρων.

Για παράδειγμα, η κριτική που εκφράζουν οι «53+», θεωρείται σημαντική μεν, αλλά εκτιμάται πως δεν θα μεταφραστεί σε αρνητική ψήφο στα μέτρα.

Κι αυτό διότι, αφενός άτυπος επικεφαλής της ομάδας θεωρείται ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφετέρου επειδή εκτιμάται ότι η κριτική προς την ηγεσία είναι περισσότερο πολιτική, παρά ότι υπάρχει πραγματική διάθεση «υπονόμευσης» της προσπάθειας της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι μεταξύ των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης που διαμηνύουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν αυτά τα νομοσχέδια.

Σε αυτούς, το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει ότι διαφοροποίηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες ισοδυναμεί με διαγραφή και υποδεικνύει το δρόμο που επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλαδή την παραίτηση πριν από την ψηφοφορία.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος για διαβουλεύσεις με τους διαφωνούντες υπάρχει, καθώς η ψήφιση των νομοσχεδίων έχει μετατεθεί για μετά το Πάσχα.

Πηγή: in.gr

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki