Π. Καμμένος: Καλεί τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό

Καμμένος: Καλεί τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο

Να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό για να βρεθεί λύση κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στις 26/1 στη πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Αφού τάχθηκε «υπέρ του αφορολόγητου πετρελαίου στους πραγματικούς αγρότες», υποστήριξε ότι «από εκεί και πέρα δεν μπορεί να έχουν κάποιοι ως παράλληλο επάγγελμα την αγροτική παραγωγή και την ίδια ώρα να εισπράττουν ενοίκια, πληρώνοντας φόρο 40% για τα ενοίκια, αλλά να φορολογούνται ως αγρότες».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίες με πολυκαταστήματα στην επαρχία και την ίδια ώρα να έχουν και 100 στρέμματα και να παράγουν και να φορολογούνται το ίδιο με τον αγρότη. Ποια είναι η πρότασή μας λοιπόν; Διαχωρισμός των πραγματικών αγροτών με το μητρώο αγροτών, όπου εκεί θα φανούν όλα τα προνόμια και εκείνοι οι οποίοι έχουν άλλη δραστηριότητα θα φορολογούνται με το φορολογικό συντελεστή της άλλης δραστηριότητας».

Εκτίμησε ότι «το μητρώο των αγροτών ή θα γίνει τώρα ή δεν θα γίνει ποτέ» υπογραμμίζοντας ότι «εάν δεν ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή ο πραγματικός αγρότης, ο οποίος θα βοηθηθεί, από τον “μαϊμού” αγρότη ή αν θέλετε τον “παράλληλο” αγρότη, δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε αγροτική παραγωγή. Γιατί όλα τα λεφτά και “όλα τα κιλά” που λέγαμε παλιά, πήγαιναν σε εκείνους που είχαν ως πάρεργο την αγροτική παραγωγή, αλλά είχαν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα. Οι πραγματικοί αγρότες να βοηθηθούν. Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τις προτάσεις αυτές θα τις δεχθούν και οι αγρότες και οι δανειστές».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να λύσει το πρόβλημα, σημειώνοντας: «Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση, έχουν ως στόχο αυτό το οποίο είπαμε και προεκλογικά. Δηλαδή προστασία των κύριων συντάξεων, προστασία των αδυνάτων, ιδίως των νέων επιστημόνων, οι οποίοι βγαίνουν τώρα στη ζωή, των παιδιών που δουλεύουν με μπλοκάκια και χτύπημα εκεί που υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή».