Ρόδος: Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα του Μάκκαρη

Τη νέα γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στη Ρόδο εγκαινίασαν σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Η γέφυρα, που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα της ανατολικής πλευράς του νησιού, κατασκευάστηκε σε μόλις ένα χρόνο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη θέση της παλιάς που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στις 25 Νοεμβρίου 2019. Είχε προηγηθεί, στις 13 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου, η απόφαση του περιφερειάρχη, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να κλείσει η γέφυρα για την κυκλοφορία, λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζε.

«Αυτό ήταν η αφορμή για να υπάρξει ειδική νομοθετική διάταξη που να προβλέπει την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επαπειλούμενου κινδύνου», τόνισε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο που διέπει την πολιτική προστασία στη χώρα.
«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αφήσουμε πίσω την πανδημία και να μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης. Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα έργα υποδομής έχουν να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο. Στο υπουργείο έχουμε δουλέψει πολύ αυτούς τους μήνες για να ξεμπλοκάρουμε πολλά έργα, αλλά και να ανοίξουμε τη βεντάλια των καινούργιων», είπε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.
«Είμαι χαρούμενος. Σήμερα με τα εγκαίνια της νέας γέφυρας, γιορτάζουμε τις ζωές που δεν χάθηκαν», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και σε μια σειρά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, παρομοίασε την κατασκευή της γέφυρας σε ελάχιστο χρόνο με «σύγχρονο άθλο».
Πηγή: ertnews.gr