Γεροβασίλη για συνάντηση στο Μαξίμου: Ευελπιστούμε στη μέγιστη εκπροσώπηση των αγροτών (upd)

Όλγα Γεροβασίλη: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση

Την ελπίδα ότι στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εκφράζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της μετά την αποψινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η συνάντηση αυτή έχει οριστεί για τη Δευτέρα 22/2/2016.

Η εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην αυριανή συνάντηση».

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την προετοιμασία της αυριανής (22/2) συνάντησης με τους αγρότες, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Στην τελική ευθεία για την προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με τους αγρότες μπαίνει η κυβέρνηση με την τελική πρόταση που θα κατατεθεί στους εκπροσώπους των μπλόκων που θα προσέλθουν στο ραντεβού να εξειδικεύεται σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 19:00 στο Μαξίμου.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και θα ακούσει τα σενάρια στα οποία έχει καταλήξει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως έχουν γράψει το ypaithros.gr και η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», η κυβέρνηση θα προτείνει στους αγρότες τρεις διαφορετικές κατηγορίες ασφάλισης, με συντελεστές χαμηλότερους από αυτούς που προβλέπει το αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου αλλά και αναλογία εισφορών-παροχών.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι θα δώσουν το παρών και στην αυριανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των αγροτών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου θα συμμετάσχουν και βουλευτές της περιφέρειας από αγροτικές περιοχές.